tiistai 31. lokakuuta 2017

Latvian Culture College


Terveiset myös syksyisestä Riikasta!


Meidän toinen vaihtoviikkomme paikallisessa toisen asteen tanssin ammattikoulutuksessa, Latvian Culture Collegessa, on täyttä höyryä käynnissä. Ensimmäisen viikon aikana pääsimme mukavasti sukeltamaan opiskelijoiden arkeen.

Lukujärjestyksemme on koottu niin, että emme seuraa varsinaisesti minkään luokan tunteja, vaan meille on koottu kaikkien vuosikurssien tanssitunneista oma viikkorutiini. Kaikki teoriatunnit täällä ovat latviaksi, joten ne meiltä on karsittu automaattisesti ja kuljemme vain tekniikkatunneilla. Ensimmäisen viikon aikana lukujärjestykseemme mahtuikin muun muassa balettia, latvialaista kansantanssia, release-tekniikkaa, poppingia, lockingia, housea, hip hoppia ja kompositiotyöskentelyä.

Treenipäivät ovat pitkiä, mutta viikonloppu täällä alkaa jo torstaina, jolloin viikon lihasjumeja ja aivokapasiteettia saa palautella kolme kokonaista päivää. Viikkojärjestys tuntuukin toimivalta: maanantaista torstaihin pääsee keskittymään kunnolla treeniin, ja pitkä viikonloppu mahdollistaa kaiken 
arkkitehtuurin, esitys- ja museopaljouden sekä kulttuuritarjonnan 
katsastamisen, mitä Riika on pullollaan.


Itse koulutus täällä muistuttaa Suomen mittapuulla verrattuna ehkä ennemmin tanssiopiston erikoiskoulutusryhmää kuin ammattioppilaitosta. Tekniikkatunnit ovat kyllä kovatasoisia, mutta välillä tuntuu, että tanssia tehdään muoto edellä, osaamisen mittapuuna käytetään eri lajien tasokokeita, joihin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat nytkin parhaillaan valmistautuvat: pitää opetella tietyt sarjat, jotta osoittaa osaavansa perusteet kustakin lajista. Varsinainen ammattiin ja kentälle suuntaaminen näyttäisi olevan eri tasolla kuin mihin meillä on totuttu.


Kaiken kaikkiaan on inspiroitunut ja innostunut olo ensimmäisestä viikosta täällä: pääsee kunnolla hikoilemaan, näkemään ja kokeilemaan. Tällä viikolla aiomme pitää kaikille tanssinopiskelijoille avoimen tunnin, jossa esittelemme Outokummun tanssin koulutusta kuvin ja videoin. Ensi viikon ajan sijaistamme koulun nykytanssiopettajan tunnit hänen poistuessa kaupungista viikoksi.


Terkut koto-okuun!
Maiju ja Eve


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti